Uskrsni doručak

uskrsni dorucak

Doručak na otvorenom na Uskrsni ponedjeljak.
Na Poljani 01. travnja 2024. s početkom u 11:00h, Turistička zajednica Grada Drniša uz potporu Grada Drniša organizira Uskrsni doručak na otvorenom. Cilj nam je svim posjetiteljima, kao i prvim gostima koji borave u gradu Drnišu i okolici, predstaviti gastronomsku ponudu naših tradicionalnih uskrsnih jela i običaja. Stoga smo za sve posjetitelje pripremili raskošan blagdanski stol sastavljen od tradicionalnih jela poput kuhanih jaja, omleta sa šparogama, drniškog pršuta, dalmatinske pancete, uskrsnih pogača i ostalih prigodnih slastica.
Ovogodišnja manifestacija je humanitarnog karaktera. Prilozi su dobrovoljni, a biti će uručeni potrebitim obiteljima iz župe Drniš.
U 11:00h fra Lukica Vojković blagosloviti će jelo i sve okupljene, a program će upotpuniti Gradski puhački orkestar Drniš.
Za uređenje prostora i pomoć pri prezentaciji uskrsnih jela zaslužne su vrijedne ruke gospođa iz Udruge žena "Sv Roko", koje su ove godine pripremile i prigodno iznenađenje te naši kuhari gospoda Nediljko Jakelić i Goran Ercegovac.
Zahvaljujemo Gradu Drnišu na podršci u ostvarivanju ove manifestacije.
Želimo Vam sretan Uskrs i uskrsne blagdane!
Veselimo se Vašem dolasku!
Home Page