Sva događanja

1

2

3

4

5

6

7

8

9

12

Izložba fotografija "MINUTA ŠUTNJE ZA PLANET ZEMLJU"

Od 17.07. do 21.07.2017. u Drnišu gostuje izložba fotografija „Minuta šutnje za planet Zemlju“ autora Zorana Marinovića, poznatog dokumentarnog fotografa i snimatelja National Geographic Hrvatska. Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša Nacionalni park Krka predstavio je izložbu u Šibeniku, nakon čega izložba dolazi u Drniš i Skradin. Izložba je tokom cijelog dana otvorena za sve posjetitelje u ispostavi NP Krka u Drnišu.

Želja autora izložbe je osvijestiti javnost o važnosti brige za planet Zemlju i potrebi njegova očuvanja. „Minuta šutnje serija je fotografija simboličnog naziva jer je svijet vrlo ranjivo mjesto u kojem ni naša Hrvatska nije izdvojena nego će, ako nastavimo ovakvim tempom, postati jednako ranjiva. U svom poslu dosta putujem i spoznao sam da je znak šutnje prepoznat svugdje u svijetu: džungla u Kongu, Aljaska, Patagonija, svi razumiju univerzalni ekološki problem zagađenja. Nadam se da ćete svi pronaći minutu da razmislimo što ćemo ostaviti našim budućim generacijama,“ rekao je autor fotografija Zoran Marinović.
Od Australije do Aljaske, kroz džungle Amazone, preko vrhova Himalaja, ili rijeke Kongo, ako stavite prst preko usta i kažete pssst, svaka osoba će razumjeti da pokazujete – tišinu. Pssst je jednako univerzalan simbol, kao i još jedan, globalni problem, zatopljenje, zagađenje, destrukcija Zemlje!

minuta sutnje