Vidjeti, osjetiti i dotaknuti prirodu; susresti tokove rijeka Čikole i Krke u laganoj vožnji biciklom, izuzetno je zadovoljstvo. Oni željni izazova brdskim biciklom mogu testirati vlastitu fizičku izdržljivost vozeći makadamskim putovima do vrha Promine i spretnost spuštajući se niz planinu.

biciklizam tom

Posjetitelje koji se odluče ovo područje obići biciklom putem očekuje očaravajuća priroda, vidikovci s kojih puca pogled na ljepote Nacionalnog parka Krka, spomenici kulturne baštine, ali i okrjepa na seljačkim domaćinstvima uz staze. Brojni putokazi te drugi obavijesni i informativni znakovi postavljeni duž staza usmjeravat će vas u željenim pravcima i omogućiti vam da sami istražite lokalne putove i sela koja povezuju.

Biciklističke staze dijelom su uređene na makadamskim rutama, a dijelom slijede postojeće cestovne pravce. Iako cestovni promet nije odveć gust, oprez i poštivanje prometnih propisa su nužni.

E-bike

U sklopu projekta Natura Drniš proširen je sustav javnih bicikli u Gradu Drnišu te u ponudi imamo 8 klasičnih, 8 brdskih i 8 električnih bicikala.

Punktovi i punionice:

Hostel Bogatić - Bogatić Miljevački (punionica)
Promina - Planinarski dom Promina (punionica)
Autobusni kolodvor Drniš
Etnoland - Pakovo selo
Gradska ljekarna Drniš - Poljana
Ulica Antuna Mihanovića - kod djela Ivana Meštrovića Orači