TURISTIČKA INFRASTRUKTURA VRIJEDNA 78.278,75 KUNA
Završetkom radova na Promini, Turistička zajednica Grada Drniša dovršila je provedbu dvaju projekata, „Vodič kružnom turom kroz gradsku jezgru Drniša“ te „Poučna staza Promina“, kojima je u 2016. godini odobreno sufinanciranje Hrvatske turističke zajednice prema javnom pozivu za financiranje projekata na turistički nerazvijenim područjima.
Opširnije...

Gradonačelnik Josip Begonja danas je u Šibeniku u prostorijama Šibensko-kninske županije potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Integrirani program obnove kulturne baštine Grada Drniša“, u nazočnosti ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac i ravnatelja SAFu-a Tomislava Petrica. Ukupna vrijednost projekta je 3.658.650,00 kuna, a bespovratna sredstva se dodjeljuju u iznosu od 2.782.545,00 kuna. Razdoblje provedbe projekta je započelo 7. studenog 2016. godine, a predviđeni rok za završetak projektnih aktivnosti je 7. rujna 2018. godine. 

Opširnije...

Na Svjetski dan turizma, 27. rujna 2016. je u Ljubljani otvorena dvodnevna konferencija Global Green Destination Day na kojoj su se okupile najodrživije destinacije svijeta. Radi se o najvažnijem događaju o održivom turizmu na svjetskoj razini koji je na jednom mjestu okupio 200 vodećih stručnjaka na području zelenog turizma, predstavnika destinacija, udruga, hotelijera i turističkih operatera iz 45 zemalja koji teže ka održivom razvoju u turizmu.
Opširnije...

Zbog značaja i specifičnosti privatnog smještaja Šibensko kninske županije te činjenice kako se povećanjem kvalitete smještaja u postojećim kapacitetima i podizanjem razine usluga mogu stvoriti preduvjeti za jačanje te produženje glavne sezone, Turistička zajednica Šibensko kninske županije je u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica pokrenula projekt Označavanja kvalitete (labelling) u obiteljskom smještaju pod marketinškim imenom „Like HOME“.
Opširnije...

Od 10. do 13. svibnja, deset novinara i turoperatora iz Njemačke, Italije, Švedske i Francuske boravi na širem drniškom području i detaljno se upoznaje s turističkom, kulturnom i gastronomskom ponudom kraja. Studijski posjet organiziraju Turistička zajednica Grada Drniša i Grad Drniš, u okviru projekta „Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka“.
Opširnije...