Na temelju preporuke Ministarstva turizma od 17.03.2020. godine zatvara se ured Turističke zajednice Grada Drniša do daljnjega. Za sve upite, zainteresirani se mogu javiti na e-mail: info@tz-drnis.hr ili na broj mobitela: + 385 95 968 0420.

DRNIŠKI SUSAK

Susak je tradicionalna posuda izrađena od aromatičnog smrekova drva iz koje se nekad pilo vino. Iako ga je moderno doba istisnulo iz upotrebe, majstor Ivan Tomić i njegov sin Tomislav ponovno su ga oživjeli u svojoj kućnoj radinosti. Pijenje vina iz suska je poseban doživljaj, jer osim užitka u spoju aroma vina i drva, ono je i čin povezivanja i zbližavanja okupljenog društva.
Osim postupkom izrade koji počinje već izborom, sječom i obradom drva, te zadivljujuće precizne izrade, ovaj suvenir mnoge oduševljava i jedinstvenim trajno prisutnim mirisom smreke. Uz ovo malo remek djelo, radionica izrađuje i druge različite predmete od drva: stalke za vinske butelje, pepeljare, magnete, nakit, privjeske i figurice u narodnim nošnjama.
GSM: +385 98 914 3544

http://drniskisusak-tomic.hr/


MINIJATURE U KAMENU

Kućna radinost obitelji Miroslave Aralice i Milanke Pranić stvara minijaturna remek djela reprodukcije tradicionalnog graditeljstva u kamenu. Tradicionalne dalmatinske kuće, drniška utvrda Gradina i drniške crkve oživjele su tako i kao kameni suveniri. Radionica nudi i unikatne radove u kombinaciji prirodnih materijala koji odražavaju tradicionalni način života poput replika ognjišta, minijatura vinograda ili alata poput motike. Uz to u ponudi su magneti, privjesci i odljevi sa lokalnim motivima. Jedan od najpopularnijih suvenira je vjerno izrađena minijatura drniškog pršuta, koja je posljednjih godina dosegla slavu svog jestivog predloška.
GSM: +385 98 889 291

DRNIŠKA KAPA

Tkalačka zadruga "Miljevci" uz prepoznatljivu drnišku kapu izrađuje lokalnu narodnu nošnju koristeći tradicionalnu tehniku ručnog tkanja. Također, izrađuje i upotrebne tekstilne predmete sa vezenim ili ušivenim tradicionalnim motivima i elementima. U ponudi su i suveniri poput figurica u narodnoj nošnji, torbica, modnih dodataka i nakita.

Tkalačka zadruga "Miljevci"
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Tel: +385 91 104 1316