josipa prpaJosipa Prpa, licencirani turistički vodič za Šibensko-kninsku županiju, za hrvatski i engleski jezik

"Uspomene koje možete ponijeti iz Drniša, drniškog područja i cijele Šibensko-kninske županije zauvijek će vam ostati u srcu"

+385 95 804 8261

Neizmjerna ljepota Drniša, grada mog djetinjstva - prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, nagnala me je na još jedan životni izazov, na posao turističkog vodiča. Mnogima nepoznat biser bogat kulturom i poviješću sve posjetitelje, vjerujte, ostavlja bez daha. Po struci sam prof. povijesti i dipl. etnologinja. Kroz iskustva doživljena tijekom turističkih vodstava, rada u muzejskoj djelatnosti i u komunikaciji s gostima sa svih strana svijeta, uviđam da nema ništa ljepše od nasmiješenog i sretnog gosta koji na odlasku već planira svoj povratak. "Naša je zemlja sačuvala uspomene naše..." inspirativne su riječi velikog Ivana Meštrovića, a uspomene koje možete ponijeti iz Drniša, drniškog područja i cijele Šibensko-kninske županije zauvijek će vam ostati u srcu.josipa prpa Josipa Petrina, licencirani turistički vodič za Šibensko – kninsku županiju, za hrvatski i francuski jezik

"Biti turistički vodič je kao ispričati dobru priču"

+385 98 644 782

Nakon tridesetak godina staža u novinarstvu došlo je vrijeme istraživanja i pronalaženja novih izazova. Biti turistički vodič – to je kao pripremiti jednu radijsku emisiju! Kao ispričati jednu dobru priču! Uostalom o turizmu se sve više govori kao o priči, doživljaju. I to je upravo ono čime sam se bavila i kao profesor književnosti i kao novinar Šibenskog lista, Radio Šibenika, dopisnik Slobodne Dalmacije, Večernjeg lista, Hrvatskog radija. Dugogodišnji staž u novinarstvu omogućio mi je upoznavanje gotovo svakog kutka županije, praćenje njezine svakodnevnice, otkrivanje povijesti i kulturne valorizacije pa je zanimanje turističkog vodiča doista točka na i moje profesionalne karijere. Ljubav prema prirodi, planinarska iskustva od Dinare do Boraje (i još mnogo dalje) čine ovaj posao idealnim izborom prije konačnog “umirovljenja”.