Na temelju preporuke Ministarstva turizma od 17.03.2020. godine zatvara se ured Turističke zajednice Grada Drniša do daljnjega. Za sve upite, zainteresirani se mogu javiti na e-mail: info@tz-drnis.hr ili na broj mobitela: + 385 95 968 0420.

Planina Promina s najvišim vrhom Čavnovka na 1147 m nadmorske visine i 10-ak km duljine dominira drniškim područjem koje se prema zapadu širi na Miljevački plato, omeđen kanjonima Krke i Čikole, a prema istoku na Petrovo polje. Nije nužno doći do samog vrha da bi se uživalo u pogledu koji se s nekoliko vidikovaca pruža sve do mora, na prekrasan šibenski arhipelag s Kornatskim otočjem, do kojeg se putuje 30-ak kilometara cestom, te do planinskih masiva Velebita i Dinare.

Do vrha kao i do planinarskog doma koji se nalazi na 855 m nadmorske visine vodi više planinarskih markiranih staza, a moguć je i pristup makadamskim putem sa terenskim vozilom.
Ime Promina potiče od Promone, drevnog liburnoskog grada, kojeg u 4. st. pr. Kr. preuzimaju Dalmati. Svojim brojnim izvorima, rudnim bogatstvima, fosilnim ostacima, borovim šumama i atraktivnim gromačama, te kamenim ogradama, bila je predmet izučavanja geologa i znanstvenika još iz vremena Austrougarske.

www.pd-promina.hr