Od 10. do 13. svibnja, deset novinara i turoperatora iz Njemačke, Italije, Švedske i Francuske boravi na širem drniškom području i detaljno se upoznaje s turističkom, kulturnom i gastronomskom ponudom kraja. Studijski posjet organiziraju Turistička zajednica Grada Drniša i Grad Drniš, u okviru projekta „Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka“.

Tijekom boravka, gosti će obići grad Drniš i upoznati se s kulturnom ponudom grada s naglaskom na rad i djelo Ivana Meštrovića. Posjetit će i novouređenu Staru mlinicu, atrakcije u kanjonu Čikole, biciklističke staze te ljepote Roškog slapa, Visovca i srednjeg toka rijeke Krke.

Enološku i gastronomsku ponudu, pršut, sir, vino, tradicionalne i autohtone proizvode, nematerijalnu tradicijsku baštinu, poput nošnje, kape i suska, gostima iz europskih zemalja predstavit će lokalni obrti i seoska domaćinstava. Gostima će biti predstavljeni i smještajni kapaciteti, prometne veze i postojeća turistička infrastruktura s ciljem postavljanja temelja za konkretnu suradnju već od iduće sezone.

Europske predstavnike turoperatora i novinare je u srijedu 11. svibnja u 9 sati, u gradskoj upravi Grada Drniša, primio drniški gradonačelnik, mr. sc. Josip Begonja, sa svojim suradnicima i članovima tima angažiranog na provedbi projekta „Razvoj turizma na rubnim područjima NP Krka“.

Projekt „Razvoj turizma na rubnim područjima NP Krka“ provodi se na širem drniškom području od lipnja 2014. godine, s ciljem razvoja malog i srednjeg poduzetništva kroz razvoj turizma i promociju autentične i atraktivne turističke ponude. Nositelj projekta je Grad Drniš, a partnerske institucije u provedbi su Turistička zajednica Grada Drniša, Muzej Grada Drniša, JU Priroda Šibensko-kninske županije i JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost projekta je 632.133,51 EUR od čega se 84,22% sufinancira sredstvima Europske unije, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

12052016 a

Projekt traje 24 mjeseca i provodi se do sredine lipnja 2016. godine. Implementacijom projektnih aktivnosti u protekle dvije godine na drniškom području izgrađena je javna turistička infrastruktura koja doprinosi povećanju turističke atraktivnosti područja: uređene su biciklističke staze na Miljevcima i u Trbounju; u kanjonu rijeke Čikole uređena je šetnica s dva vidikovca, kanjoning staza, penjački smjerovi i zip line, a na ulazu u Drniš u rekonstruirana je i uređena Stara mlinica iz 15. stoljeća.

PREUZMI PDF