U ponedjeljak, 19. prosinca 2016. s početkom u 12 sati, u prostorijama zagrebačkog hotela Academia, održana je dodjela nacionalne godišnje nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ na kojoj su troje predstavnika drniškog područja dobila važna priznanja.

Kuća Kamena iz Pakova Sela dobila je srebrenu povelju u kategoriji turistička seljačka gospodarstva, Etno Skelin iz Drinovaca dobitnik je brončane povelje u kategoriji poduzetnici u ruralnom turizmu, a u istoj kategoriji Tematski park Etnoland iz Pakova Sela posebno priznanje za turističku interpretaciju tradicijskog načina života.
„Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ jedinstveni je projekt nagrađivanja subjekata odnosno projekata u ruralnom turizmu u organizaciji Kluba članova Selo i Hf Eko etno grupe u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.

Nagrade se dodjeljuju od 2011. godine u sedam kategorija:
- Turistička seljačka gospodarstva,
- Poduzetnici u ruralnom turizmu,
- Ruralno- turistički projekti,
- Ruralno turističke manifestacije,
- Tradicijska ruralna gastronomija,
- Vinski turizam,
- Hrvatski otočni proizvod.

U svakoj kategoriji županija, odnosno turistička zajednica županije nominira 3 do 5 subjekata odnosno projekata. Ove godine bilo je oko 150 nominiranih a čak tri poduzetnika s drniškog područja osvojila su nagradu.

suncokret 1