Dragi ljubitelji biciklizma,
za program edukacije biciklističkih vodiča u Šibensko-kninskoj županiji pozivamo zainteresirane polaznike da se jave za sudjelovanje u programu stručnog osposobljavanja.
Edukacije se odvija kroz pet dana: od petka do nedjelje, 4.-6. ožujka, te u subotu i nedjelju, 19. i 20. ožujka 2016. u Kninu, u prostorijama Veleučilišta „Marko Marulić". Petkom predavanja počinju u ranim popodnevnim satima kako bi se polaznicima olakšalo prisustvovanje.
Za prisustvovanje u programu potrebno je:
- solidna tjelesna kondicija i iskustvo vožnje biciklom;
- poželjno je znanje bar jednog stranog jezika;
- ispravan MTB bicikl (poželjno SPD pedale i sprinterice, ali mogu i „obične" - flat pedale);
- kaciga (poželjne su i naočale);
- biciklistički dres (ili prikladnu odjeću) – vjerojatno samo duga kombinacija;
- priručni alat za servis (po mogućnosti s alatom za skidanje lanca), rezervnu gumu, komplet za krpanje, pumpu;
- pelerina/šuškavac;
- prednje i zadnje svjetlo nije na odmet, ako se terenski rad odulji;
- „civilna" odjeća, dovoljno topla.
Poželjni su noviji mobiteli (Android ili iPhone), a jednako tako i GPS uređaj – tko ima.
Svakako i dobro raspoloženje :)

U sklopu programa odradit će se gradiva važna za pružanje kvalitetne i sigurne usluge biciklistički vodiča: kartografija, orijentacija, fiziologija, sportska prehrana i trening, izrada biciklističkih paketa, upravljanje grupom biciklističkih turista i vođenja, prva pomoć, tehnike vožnje, terensko servisiranje bicikla, kao i upoznavanje sa zakonskom regulativom.
Uspješni polaznici dobivaju Uvjerenje o položenom stručnom osposobljavanju na osnovi kojega će se pri Hrvatskom biciklističkom savezu svim uspješnim polaznicima izraditi licenca biciklističkog vodiča za 2016. godinu.

Program će biti sufinanciran iz projekta „Razvoj cikloturizma na području Šibensko kninske županije" - kotizacija za sudjelovanje će ovisiti o broju prijavljenih polaznika. Troškove puta, konzumacije i noćenja pokrivaju polaznici.
Zainteresirani neka se jave u TZ Šibensko-kninske županije na telefon 022 / 219 072 ili email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Nakon uvrštenja u program pravovremeno će dobiti potrebne informacije o programu.

Direktorica
Željana Šikić