Od 1. siječnja 2016. godine svi pružatelji usluga smještaja u Hrvatskoj turiste su Turističkim zajednicama svojeg područja dužni prijavljivati putem eVisitora – jedinstvenog informacijskog sustava Hrvatske turističke zajednice. Turistička zajednica Grada Drniša već je uputila pisani poziv na adrese svih registriranih pružatelja usluga smještaja na području Drniša, pozivajući ih da se što skorije jave u Turistički ured u ulici Domovinskog rata 5 u Drnišu, kako bi preuzeli svoje pristupne podatke i šifre, te kako bi ih djelatnici TZ Drniš obučili za korištenje sustava.

Hrvatska turistička zajednica izradila je jedinstveni informacijski sustav eVisitor sa ciljem pojednostavljivanja procesa prijave i odjave turista te nadzora nad uplatom boravišne pristojbe. Pravilnikom o načinu vođenja popisa turista te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici (NN 126/15) eVisitor propisan je kao centralno mjesto prijave i odjave turista, naplate boravišne pristojbe i statističkog upravljanja podacima o obveznicima i turistima. Sustav će funkcionalno povezati sve turističke zajednice u Republici Hrvatskoj, a biti će dostupan putem Interneta bez potrebe za posebnim instaliranjem na računalo.

Također će služiti međusobnoj suradnji tijela javne vlasti u izvršavanju zakonskih zadaća na način da će omogućiti pristup bazi podataka svim zainteresiranim javnim tijelima (Carinska uprava, MINT, MUP, DORH i dr.), koja će prikupljene podatke moći koristiti za ostvarenje svojih zakonom propisanih zadaća, bez dodatnih administrativnih zahtjeva ili barijera.

Obaveza korištenja sustava od strane obveznika prijave i odjave (pravnih i fizičkih osoba koje pružaju usluge smještaja) i turističkih zajednica započinje 01. siječnja 2016. godine te nakon toga datuma više neće biti mogući alternativni načini prijave i odjave. Svi obveznici prijave i odjave gostiju koji od TZ Drniš ne preuzmu svoje podatke za rad u sustavu eVisitor dužni su to učiniti najkasnije do prvog dolaska turista u 2016. godini.